menú

Els efectes de la contaminació

Després de llegir mil vegades que quasi tots els alumnes veuen un tsunami en el dibuix que reflexa la contaminació i els seus efectes, arribe fàcilment a una conclusió: és necessari aclarir que són els tsunamis.

Pot ser aquesta animació ens aprofite per posar cada cosa al seu lloc: quins són els efectes deguts a l'activitat humana i quins són els efectes deguts a fenònems naturals, tot i que de vegades estan relacionats. Però no és el cas dels tsunamis. I ja de pas alguns sabran cóm s'escriu... donc també he descobert de les mil maneres diferents amb que poden escriure la tal paraula.


Dit açò i aclarit què és un tsunami, cal dir que hi ha reflexions molt valuoses en algunes de les vostres contestacions sobre els dos dibuixos proposats en l'activitat; també hi ha qui necessita utilitzar les "h", les b i v en la paraula corresponent... en definitiva tindre cura de l'ortografia.

Tesa ha escrit sobre el dibuix El efecto prieto:
"En aquest dibuix es veuen tant els efectes negatius com els causants. Els efectes són clarament el canvi climàtic, fenònems atmosfèrics estranys (a la dreta del dibuix), i els causants són (a l'esquerra del dibuix) el fum de la fàbrica i del avió, el CO2 dels cotxes i els residus abocats a la mar"

Carla ha escrit sobre el dibuix Evolució:
"Aquesta imatge ens intenta transmetre que any rere any hem anat evolucionant cada vegada més i hem passat de caminar de quatre pates a dos, a tindre menys pèl, a caminar drets... i de la mateixa manera que açò ha canviat, el medi al que vivim també degut a la manera amb que el tractem, les deixalles que llancem al riu i a la mar, la contaminació que hi ocassionem... i aquest dibuix ens expressa que del lloc on eixim l'estem desfent"