Els efectes de la contaminació

Després de llegir mil vegades que quasi tots els alumnes veuen un tsunami en el dibuix que reflexa la contaminació i els seus efectes, arribe fàcilment a una conclusió: és necessari aclarir que són els tsunamis.
Pot ser aquesta animació ens aprofite per posar cada cosa al seu lloc: quins són els efectes deguts a l'activitat humana i quins són els efectes deguts a fenònems naturals, tot i que de vegades estan relacionats. Però no és en el cas dels tsunamis. I ja de pas alguns sabran cóm s'escriu... donc també he descobert de les mil maneres diferents amb que poden escriure la tal paraula. Animació qué es un tsunami
Per altra part, hi ha reflexions molt valuoses en algunes de les vostres contestacions sobre els dos dibuixos proposats, tant dels qui ho fet al bloc com dels qui ho han fet escrivint en paper; també hi ha qui necessita utilitzar les "h" , les b i v en la paraula corresponent... tindre cura de l'ortografia, en definitiva.

Tesa ha escrit sobre el dibuix El efecto prieto:
"En aquest dibuix es veuen tant els efectes negatius com els causants. Els efectes són clarament el canvi climàtic, fenònems atmosfèrics estranys (a la dreta del dibuix), i els causants són (a l'esquerra del dibuix) el fum de la fàbrica i del avió, el CO2 dels cotxes i els residus abocats a la mar"

Carla ha escrit sobre el dibuix Evolució:
"Aquesta imatge ens intenta transmetre que any rere any hem anat evolucionant cada vegada més i hem passat de caminar de quatre pates a dos, a tindre menys pèl, a caminar drets... i de la mateixa manera que açò ha canviat, el medi al que vivim també degut a la manera amb que el tractem, les deixalles que llancem al riu i a la mar, la contaminació que hi ocassionem... i aquest dibuix ens expressa que del lloc on eixim l'estem desfent"