Projecte interdisciplinar El Cabanyal

Per tercer any, els alumnes de 3r d'ESO realitzen una visita al barri de El Cabanyal-Canyameral en un projecte interdisciplinar de les assignatures de Socials, Valencià, Educació Física i Plàtica. Per conéixer el que varem fer els anys anteriors podeu anar als següents enllaços:  allà al CabanyalSalvem El Cabanyal
L'objectiu és conéixer aquest barri d'antics pescadors, la seua morfologia , les seus cases i façanes, contactar amb els seus veïns i situar-se espacialment. I també conéixer la seua problemàtica, doncs malgrat el seu interés històrico-artístic, el projecte de prolongació de l'Avinguda Blasco Ibáñez continua amenaçant la destrucció del barri i l'enderroc de més de 1500 vivendes.
Els alumnes, organitzats en grups i equipats amb el plànol, mòbils i càmeres fareu una Gimkana per trobar les cases i les seues facanes, pintades i cartells al.lusius al problema que es viu al barri, les fotografiareu i fareu una entrevista als veïns i veïnes que viuen i treballen allà.
Abans d'anar, ens informen un poc per situar-se en la història, conéixer el projecte de construcció que dividirà al barri en dos, les opinions dels veïns i la seua lluita per evitar la seua desaparició.
El Cabanyal, herida abierta. Vídeo reportatge emés per la 2

Enllaç: http://rtve.es/v/53872


ENLLAÇ

 
Cabanyal: Presente, pasado y futuro(resumen) from Juan Perez on Vimeo

Plataforma Salvem El Cabanyal