Fotopregunta: de quin accident nuclear es tracta?

Tracta d'averiguar on i quan ocorregué l'accident nuclear més greu de la història.

Ja sabem que una de les fonts d'energia no renovables és l'urani utilitzat en les centrals nuclears.
El major perill que presenta la producció d'energia nuclear és els residuus radioactius que genera, entre ells el Plutoni-239 i que és el que s'utilitza per a fabricar bombes atòmiques.
Cada central nuclear produeix unes 25.000 kilos/any de residuus que continaran actius durant centenars de milers d'anys.
Els accidents nuclears són l'altre perill per les greus conseqüències en la població en el moment de l'accident i per que durant molt anys després els seus efectes continuen. 

Disortadament açò ha passat ja i els seus efectes són ben visibles 25 anys després de l'accident. Baix de les fotografies trobaràs pistes. Contesta en comentari.la central després de l'explosió


malformacions en els infants nascuts molts anys després


1. El 26 d'abril de 2011 farà 25 anys de la catàstrofe nuclear més greu de la història, quan va esclatar un dels reactors nuclears de la central. 
2. Ocorregué en Ucraïna, un estat actual que en aquell moment formava part de l'antiga URSS.
3. L'explosió ha causat centenars de milers de morts i es calcula que poden arribar a 500.000 les morts relacionades amb l'accident i unes 600.000 afectades per l'explosiu.
4. La ciutat on ocorregué és una ciutat fantasma, amb els efectes de la catàstrofe encara visibles.
5. La pluja radioactiva es dispersà per la part occidental de l'actual Rússia, per Europa Oriental, Finlàndia, el Regne Unit...
6. Es calcula que l'àrea contaminada és d'uns 160.000 km2. 

2 comentaris:

Anna G.G. 3r. C ha dit...

L'accident del que estem parlant ací es l'accident nuclear de Txernòbil al 26 d'abril del 1986.

Hi va haver una explosió en el reactor, a causa d'un núvol d'hidrògen format en el nucli, que va fer volar el sostre. Açò provocar una pluja radioactiva que va afectar a tot el poble sense que es donaren compte.

Empar ha dit...

Molt bé. Tots heu encertat. Publique una de les vostres cntestacions.